Waarom een andere leefstijl?

11voor en na

Vaak gaan mensen pas hun leefstijl aanpassen als ze al allerlei klachten hebben.

Vele bezoeken aan de huisarts of zelfs specialisten geven geen uitsluitsel. Het antwoord dat je krijg is dat het tussen je oren zit. Je merkt zelf echter wel dat je niet fit bent en dat er ook iets niet in orde is. Zo is mijn verhaal ook begonnen.

Mijn hele leven lang heb ik heel veel gesport. Ik ben opgegroeid met sporten en heb in mijn jeugd aan topsport gedaan en wel zwemmen. Ik trainde twee keer per dag en in de weekenden hadden we wedstrijden. Dit was een hele mooie tijd. Toen ik 18 jaar was ben ik met zwemmen gestopt, maar ben wel veel blijven sporten. Ik speelde hockey en zat in een formatie-team voor stijldansen. Totdat ik tijdens het dansen te hard op mijn knie viel en deze helemaal stuk was. De diagnose was versleten kraakbeen en dat voor een 18-jarige is dat best heftig. Ik heb een hele lange revalidatie gehad nadat ze het kraakbeen achter mijn knieschijf verwijdert hebben. Ik stond op de wachtlijst voor een operatie in Maastricht om een stuk van mijn vliegende rib achter mijn knieschijf te laten plaatsen. Achteraf ben ik blij dat er toen ook wachtlijsten waren, want door een bezoek aan een haptonoom ging het veel beter met mij en mijn knie. Ik kon weer goed trappen lopen en op mijn knie zitten. Toen ben ik langzaam weer begonnen met sporten om aan te sterken en toen is mijn liefde voor pilates ontstaan. Ik werd weer zó sterk dat er niet veel tijd voorbij ging en ik ook weer andere sporten kon doen zoals aerobic, spinning, step-aerobic, enz. Dit was weer een begin van een nieuw sportief bestaan.

Maar ook toen ik nog zo jong was voelde ik me niet heel fit en was ook niet echt super slank. Je zou toch eigenlijk zeggen dat als je zoveel aan sport doet je wel heel slank moet zijn. Dat is bij mij nooit het geval geweest en achteraf ben ik er wel achter gekomen waar dat aan ligt. VOEDING!!

In 2010 (zie foto) gaf ik heel veel les in mijn eigen sportstudio in Akkrum (Friesland) en wel 12 uur Zumba en 4 uur Pilates en BodyShape. Ondanks deze trainingen voelde ik me helemaal niet fit, maar had wel voldoende conditie. Als ik van een stoel opstond dan duurde het ongeveer een halve minuut voordat ik helemaal rechtop stond en een stukje kon lopen. Mijn gewrichten en spieren waren altijd heel stijf. Eind 2011 kreeg ik een blessure en er kon niet worden vastgesteld wat de oorzaak was en wat het nu eigenlijk was.

Was het overbelasting van de Psoas of een Liesblessure? Misschien was het wel iets gyneacologisch? Dus wordt je van het kasje naar de muur gestuurd (sportarts, gyneacoloog, bekkenbodemtherapeut, huisarts, enz) Het was zelfs zo erg dat ik mijn eigen lessen niet meer kon geven. Na alle onderzoeken bleef de pijn in de buik en je wordt er radeloos van. Je voelt zelf namelijk wel dat er iets niet in orde is. Last van opgeblazen gevoel, pijn in de buik, blaasontstekingen, schimmelinfecties (vraag me nu af na het lezen van het boek Hormoonbalans voor Vrouwen of het wel een schimmelinfectie geweest is). Mijn huisarts vond het onzin om een dieet te volgen tegen candida. Hij gaf aan dat dat helemaal niet werkt!! Jammer maar ik ben hier toch mee begonnen en me steeds verder gaan verdiepen in voeding totdat ik bij de Hormoonfactor uitkwam. Dit sprak me aan en ben volgens het Hormoonbalansdieet gaan eten en het ging steeds beter met mij. Zo goed zelfs dat ik besloten heb om andere mensen hiermee te kunnen ondersteunen en helpen. Ik ben de opleiding tot Hormoonfactor Trainer gaan volgen en heb mijn diploma in juni 2014 gehaald.

Tijdens de opleiding is er ook een module over de darmwerking en spijsvertering. Dit sprak me zo aan dat ik toen ook besloten heb om me daar nog meer in te verdiepen. Er wordt namelijk gezegd dat alle ziektes ontstaan in de darmen. Dus een goede darmwerking is zeker héél belangrijk! Ik heb toen besloten om de opleiding tot Detox Coach te volgen van Innerwave. Waarom ik die keuze gemaakt heb? Het ging met mij al veel beter, maar toch was er nog iets dat volgens mij nog niet helemaal goed was en dat waren mijn darmen. Tijdens opleiding heb ik ook de kuur gevolgd en dat was zeker niet makkelijk. Daarna ging het me zó goed. Ik was helemaal verbaasd!! Dat het nog zoveel beter kan gaan dan dat het al ging. Mijn darmen gingen de goede voeding nu ook echt opnemen en alles ging beter. Betere ontlasting, geen opgeblazen gevoel meer, veel beweeglijker, stralende huid, meer energie.

Nu voel ik me super goed en ben nog nooit zo slank geweest. Wil jij dit ook?

Daarom wil ik graag mensen helpen die zich herkennen in mijn verhaal en aan de slag willen met hun gezondheid. Ik ben zeker een voorstander om eerst je Body- and Mind te resetten aan de hand van een Innerwave detoxkuur en daarna je leefstijl (Hormoonbalansdieet) in kleine stappen te gaan aanpakken en zo je weer helemaal fit te gaan voelen. Mijn advies is ook om niet op eigen houtje een detox te doen, want er komt zoveel meer bij kijken dan alleen maar een paar dagen te sappen.

Verder hoop ik ook mensen te enthousiasmeren om hun leefstijl aan te pakken ook al heb je NOG geen klachten.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!!!

 

 

4 Responses
 1. Wauw Monique, wat een verhaal!! Elke vrijdag hebben we een kletsuurtje, maar dit heb ik nooit geweten! Ben blij dat ik voor jou gekozen heb. Leer al zoveel van je en wil nog veel meer leren. De detox sluit ik ook niet uit…maar stapje voor stapje..
  Groetjes Alexandra

  1. admin

   We hebben inderdaad zoveel te vertellen na het ZUMBA-uurtje op vrijdag dat we nog lang niet alles van elkaar weten. Maar er komen nog genoeg kletsuurtjes en ik hoop dat ik je nog een heleboel kan leren en stapje voor stapje is zeker de beste manier.

 2. Whow… Prachtig verwoord en het is zeker voor iedereen waard om een detox te doen. Vooral de mind reset was voor mij het begin van een heel ander voedingspatroon ,25 kilo!!lichter in half jaar en med en migraine vrij. Hormoonfactor onder begeleiding van jou is voor mij de redding geweest! ! En het sporten is fantastisch motiverend en gezellig!

  1. Dank je, Thalita!

   Hoop dat nog meer mensen deze stap gaan zetten naar een andere en gezondere leefstijl om zo van de klachten en ook de kilo’s af te komen. Het belangrijkste is dat je gezondheid vooruit gaat en dat je medicijnvrij bent. Wie wil dat nu niet?? Alleen is vaak de eerste stap het moeilijkst, maar als je eenmaal zover bent dan wil je niet meer anders. Jou succesverhaal wil ik ook nog graag posten (als jij dat goed vind)