"Met passie coach ik vrouwen tijdens de overgang:
Op een persoonlijke en ongedwongen manier
werken aan een gezondere levensstijl.
Zodat je je energieker gaat voelen
en meer kunt genieten van je leven."
11
"Met het Online Pilates Lifestyle Platform wil ik
vrouwen ondersteunen tijdens de overgang.
Door ze te informeren, inspireren en motiveren
ervaren ze support om soepeler
door de overgang te gaan"

- Monique -

Monique Smets

Pilates Lifestyle Coach - Voor vrouwen in de overgang

In het jaar 2000 besloot ik om fulltime mijn passie te gaan volgen. Vanaf 1998 gaf ik al met veel plezier groepslessen in een fitnessschool en wilde dat graag uitbreiden. Mijn droom om van mijn hobby mijn werk te maken kwam uit toen ik Pro Santé oprichtte. Het begon als een sportschool gespecialiseerd in Zumba voor vrouwen. Na het volgen van diverse opleidingen gaf ik groepslessen in nagenoeg alle Zumba disciplines. Ik voelde me als een vis in het water omdat ik mijn enthousiasme, energie en passie volledig in mijn werk kwijt kon. Het motiveren en werken met vrouwen gaf me veel voldoening. Mijn drijfveer was om vrouwen te coachen naar een gezondere levensstijl zodat ze zich energieker zouden gaan voelen.

Ik realiseerde me dat hiervoor meer nodig was dan alleen sporten en ging me daarom specialiseren in Pilates. De Pilates methode is namelijk meer dan een fitnessprogramma, het is een Levensstijl. De Pilates Lifestyle brengt je lichamelijk en geestelijk in balans waardoor je meer kunt genieten van je leven. Naarmate ik me verdiepte in de Pilates Lifestyle raakte Zumba wat op de achtergrond. Ik merkte dat mijn interesse in Zumba afnam en ik me lichamelijk en geestelijk steeds meer aangetrokken voelde tot pilates. Dit had natuurlijk ook te maken met de levensfase waarin ik terecht kwam. Ik ging namelijk richting de overgang, wat er tevens voor zorgde dat ik geïnteresseerd raakte in de hormoonhuishouding van de vrouw. Ik wilde begrijpen wat de invloed was van hormonen op mijn geestelijke en lichamelijke welzijn. Om hier meer inzicht in te krijgen volgde ik de opleiding tot hormoonfactor coach.

Na het afronden van deze opleiding wist ik het zeker. Ik wil mijn kennis, opgedaan tijdens mijn opleidingen, aangevuld met mijn werk- en persoonlijke ervaring volledig inzetten om vrouwen te ondersteunen tijdens de overgang. Gewoon omdat we het waard zijn om ons energieker te voelen en meer te genieten van ons leven.