Kies jij ook voor jezelf?

11thalita daling voor en na

HORMOONFACTOR BIJ MONIQUE SMETS, HET BESTE WAT ME KON OVERKOMEN.
Hallo ben Thalita, 38 jaar en moeder van twee prachtige pubers en gelukkig getrouwd met mijn lieve man die mij zeer goed steunt. Zoals jullie wel kunnen zien op de foto’s ben ik afgelopen jaar nogal wat veranderd qua uiterlijk. Maar niet alleen mijn uiterlijk heeft een verandering ondergaan, vooral en nog veel belangrijker mijn innerlijk ook.

Mij is gevraagd te omschrijven wat er het afgelopen jaar allemaal veranderd is. Om dit goed te doen moet ik eerst vertellen hoe ik me voelde voor dit jaar.
Jaren geleden kreeg ik migraine maar met een paracetamol voelde ik de hoofdpijn nog wel maar het was dragelijk. Ondertussen kreeg ik last van mijn longen en kreeg ik pufjes omdat ik bronchitis had ontwikkeld. Uit de allergie test bleek niet dat ik allergisch was voor externe factoren maar de verschijnselen waren er wel werd mij verteld.
Sinds de geboorte van mijn oudste zoon hield ik elke ochtend last van misselijkheid en bij stress of wanneer ik mij moest haasten begon ik te kokhalzen. Vaak kon ik dit wel verbergen voor derden en hoorde het gewoon bij mijn leven. Mijn man en kinderen waren de enige die doorhadden dat dit mij zeer regelmatig overkwam en reageerden er niet eens meer op.
Ondertussen kreeg ik last van mijn darmen en had ik vaak obstipatie of diarree, vooral in de periode dat ik ongesteld moest worden was dit erger. Ook de migraine werd erger en was niet meer te onderdrukken door paracetamol. De huisarts schreef mij Maxalt voor. Een smelttablet die ik onder mijn tong moest leggen zodra ik een aanval voelde aankomen.
Tot anderhalf jaar geleden, de migraine werd zo heftig dat ik drie keer per week Maxalt moest gebruiken, het maximale wat mocht per week en nog kon ik niet meer functioneren. Soms lag ik dagen op bed, gordijnen dicht, deur dicht en lag ik doodstil te wachten tot de migraine over ging. Na een emotioneel bezoek aan de huisarts kreeg ik een betablokker voorgeschreven. Betablokkers hebben als bijwerking dat ze migraine kunnen voorkomen. Het hielp, maar door de Betablokker werd mijn bloeddruk lager en had ik last van duizeligheid. Toch was dit beter dan migraine.

EEN NIEUW LEVEN
November 2014 ging ik met een vriendin mee naar een pilates les, misschien was dit wel wat voor mij. Het is tot nu toe het beste cadeau wat iemand mij gegeven heeft sinds ik moeder ben geworden. Monique Smets gaf de pilates lessen en vertelde over een detox kuur (body and mind reset noemde ze dit) die ze ging geven in januari. Ik besloot mee te doen. Ik had nog niet de intensie om mijn complete voeding om te gooien maar vond dat mijn darmen wel een opruimbeurt verdienden.
18 januari 2015 is mijn nieuwe leven begonnen. Deze dag was de eerste dag van mijn afbouwschema van de detox kuur van Innerwave bij Pro Santé. Vol goede moed begon ik aan het afbouwschema van de detox week bij Monique. Het viel me reuze mee, had wat hoofdpijn en moest wat meer drinken maar het was goed vol te houden. Na 5 dagen afbouwen begon ik aan mijn vijf dagen sappen. Vijf dagen alleen leven op sap leek me enorm moeilijk maar het viel reuze mee. Door de supplementen was het goed vol te houden en had ik bijna geen honger gevoel. Om het goed te doen adviseerde Monique mij om ook de klysma’s te nemen. Eerst stond ik hier niet positief tegenover maar ik liet me overhalen. Na de eerste klysma werd ik enorm ziek. Ik kreeg een hele zware migraine aanval die twee dagen aanhield maar ik zette door. Monique begeleidde me. Mijn lichaam gaf aan dat alle afvalstoffen eruit gingen. De derde dag begon ik mij beter te voelen en sindsdien gaat het bergopwaarts. De sapweek duurde vijf dagen en daarna heb ik langzaam mijn voeding weer opgepakt. Ook dit ging via een opbouwschema want na vijf dagen sappen is het niet verstandig gelijk alles weer te gaan eten. De opbouwweek gaf mij de kans na te denken wat ik wilde. Ik besloot het roer om te gooien en een maand lang hormoonfactor proof te gaan eten. Ik had het gevoel dat het zonde was om nu mijn darmen schoner waren alle troep weer te gaan eten die het hadden verstopt. Daarnaast voelde ik me beter dan ik in lange tijd had gevoeld en wilde ik dat gevoel vasthouden. De voeding in de opbouwweek was gelijk aan de voeding die bij de hormoonfactor past, dus koos ik ervoor deze weg in te slaan. Ik had het boek gelezen en vond het meer dan het proberen waard.

Intussen is het November en leef ik nog steeds hormoonfactorproof. En niet alleen ik, maar mijn hele gezin. Alle leden van mijn gezin ervaren de voordelen van ons nieuwe voedingpatroon. We voelen ons fitter, meer energie, minder acne bij mijn dochter en iedereen is afgevallen. (niet dat het noodzakelijk was bij mijn kinderen, maar het gebeurde gewoon) Het is echt een begin van een nieuw leven. Ik durf het nog nauwelijks hardop te zeggen of zwart op wit te zetten maar sinds de ernstige migraine aanval in de detoxweken heb ik geen migraine meer gehad. Ik heb de betablokkers en alle andere medicatie laten staan tijdens de detox omdat ik echt wilde ontgiften en heb ze daarna niet weer ingenomen. Ook de pufjes heb ik niet weer gehad na de detox terwijl ik actiever en intensievere sporten (HIIT en tabatas bij Pro Santé) ben gaan beoefenen die ik voorheen zonder pufjes echt niet zou hebben kunnen volhouden. Nu gaat dit prima. Zelfs de Maxalt is niet meer in gebruik. Ook de misselijkheid in de ochtenden is verdwenen en zelfs de darmklachten zijn compleet over. Ik ben medicijn vrij en daarbij voel ik mij een stuk fitter. Mijn energie niveau is hoger, ik heb geen afterdinnerdip meer en leid een actiever leven. Daarnaast heeft het leven via de hormoonfactor als voordeel dat ik gewicht verlies en ondanks dat de andere zaken belangrijker zijn is dit voor mijn uiterlijk absoluut een leuke bijkomstigheid. In het afgelopen jaar ben ik ruim zevenentwintig (27!!!!)  kilo verloren waarbij het einde hopelijk nog niet in zicht is.
Er staat een ding vast, ik blijf eten via het principe van de hormoonfactor en ondanks dat niet iedereen positief reageert als ik vertel welke voedingsstoffen ik niet meer wil eten is er niets wat mij van dit gezonde leven kan afhouden. Er is zoveel lekkers waar ik wel van kan genieten en daarnaast ben ik een hobby rijker. Bakken en koken van hormoonfactorproof producten. Wat vooral leuk is, is dat ook mijn dochter een hobby rijker lijkt te zijn en we vaak samen in de keuken staan. De gemaakte recepten fotografeert ze en zet ze vervolgens op haar facebook pagina waar andere mensen weer door geinspireerd raken om ook gezonde recepten uit te proberen.
Als laatste wil ik Monique bedanken voor haar meer dan geweldige begeleiding en mijn vriendin omdat ze onbewust, door mij mee te nemen naar een pilatesles, mijn leven heeft veranderd.
Een blije, medicijnloze, gezonde Thalita

 

4 Responses
  1. Heel goed Linda dat je de stap gaat zetten om in ieder geval al het boek te bestellen in je erin gaat verdiepen. Wel is het verstandig als je diabetes hebt dit onder begeleiding van een Trainer Hormoonfactor te doen. Je kunt me altijd contacteren voor meer informatie en alle trainers kun je vinden op http://www.hormoonfactortrainer.nl als je niet in de buurt van Assen woont.

 1. ik heb met verbazing en bewondering je verhaal gelezen Thalita en ik kan alleen maar wauw zeggen.ben blij dat je je weer goed voelt.en een ander hoeft het niet met je eens te zijn jij voelt wat je voelt,samen met je gezin.heb respect voor je hoor je bent een sterke vrouw.

 2. Wat geweldig knap en fijn dat je er zoveel positieve uitwerking ervaart.
  Wat voel je je dan in kracht toenemen!
  En heerlijk dat je verlost bent van al die snacks en smaakmakers die onze maatschappij rijk is.
  Het verrijkt absoluut niet.
  Vanwege mijn gezondheidsproblemen had ik het boek vd hormoonfaktor besteld en dat was een eyeopener voor mij en gaf me veel inspiratie en innerlijke kracht om het goede te willen eten en bewegen.
  Het is een levenswijze.