Appelmoescake

11

Op 19 mei 2016 is de heropening van de EKOPLAZA in Assen. De winkel is super mooi en een stuk groter geworden. Ik kan het iedereen aanraden om daar de inkopen te gaan doen. Binnenkort zal ik ook weer een Supermarktsafari gaan organiseren bij EKOPLAZA in Assen. Op 21 mei 2016 zal ik aanwezig zijn tijdens de openingsdagen en kun je een Appelmoescake proberen die Gluten-, Lactose- en Suikervrij is.

Het recept wil ik heel graag met jullie delen en zou het leuk vinden als jullie morgen een kijkje komen nemen in de nieuwe winkel om een stukje te proeven. Ook kun je dan het recept meenemen en heb je meteen de gelegenheid de ingrediënten in te kopen en meteen aan de slag te gaan.

Ingrediënten van 1 cake van 20 CM

  • 100 gram Havermout
  • 50 gram Amandelmeel/Boekweitmeel of Quinoameel
  • 250 gram ongezoete Appelmoes
  • 3 Eieren
  • 50 gram Rozijnen
  • 40 gram Pecannoten
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 2 tl. Kaneel
  • Snufje Zeezout
  • Scheutje koudgeperste Zonnebloemolie, Olijfolie of Kokosolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, het meel en het zout toe en meng het met elkaar. Spatel de appelmoes, de kaneel en het bak-
poeder door het beslag. Voeg een scheutje zonnebloem-, olijf-, of kokosolie toe.

Doe de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Heel veel succes met het maken van deze cake en je zult er heerlijk van smullen!!

2 Responses