Andere leefstijl? Wat doet dat met je?

Graag wil ik het verhaal delen van Alida. Zij heeft de keuze gemaakt voor haarzelf om het roer om te gooien. Hier kun je lezen hoe belangrijk het is om voor jezelf te kiezen en weer lekker in je vel te zitten. Minder klachten, meer energie, beweeglijker en minder kilo’s.

De ervaringen van Alida:

Hallo ik zal mij even voorstellen ik ben Alida Klok 50 jaar, getrouwd met een hele lieve man  en woon in Assen.

Ik heb sinds mijn 29e jaar de ziekte Colitis Ulcerosa dat is een chronische darmziekte die bij opvlammingen de hele darm ziek maakt met kleine zweertjes en soms zelfs kan leiden tot ernstige perforatie.

In 1995 ben ik erg ziek geweest, 8 weken lange ziekenhuisopname door een ernstig geperforeerde darm, het was toen echt kantje boord als er niet op tijd ingegrepen was zou de darm gebarsten zijn met alle gevolgen van dien. Na een aantal zware prednison kuren ging het langzamerhand iets beter met me.

Nu een aantal jaren verder hebben we de ziekte met medicatie goed onder controle en moet ik zeker opletten wat ik eet niet te vet en zeker niet te gekruid.

Ook proberen stress te vermijden daar ontkom je natuurlijk niet altijd aan. Vorig jaar verloor ik helaas mijn baan wegens bedrijfseconomische omstandigheden. Belande in een gat en moest mezelf zeker goed in de gaten houden. Maar tot nu toe heb ik het gelukkig goed onder controle.

Daarnaast schommelde ik ook al jaren met mijn gewicht eraf lukt nog wel maar om dat zo mooi te houden was toch wel een probleem. Sinds vorig jaar ben ik bij Pro Santé onder begeleiding van Monique Smets gaan sporten. Ik merkte al gauw dat ik me fitter ging voelen en een aantal kilo’s blijvend kwijt raakte.

Monique is naast Sportinstructeur/Personal Trainer ook Hormoonfactor Trainer (voedingsadvies) en Innerwave Detox Coach. Ik ben me daar eens in gaan verdiepen en sinds een aantal maanden eet ik zoveel mogelijk hormoonfactor proef. (gluten- en lactosevrij)

Tevens heb ik in overleg met Monique op 18 mei jl een Innerwave Detox Kuur gedaan dat was spannend, want wat zou dat doen met mijn lichaam en vooral met mijn darmen.

In de eerste week bouw je het eten af geen suikers, geen vlees, en koffie maar vooral lekkere en gezonde maaltijden.

Je mag in die week nog veel lekkere dingen eten zoals bijvoorbeeld een zoete aardappel met gewokte of gestoomde groenten en een stukje gestoomde vis. De zoete aardappel had ik nog nooit gegeten en vind ik nu zo lekker bijvoorbeeld in plakjes in de oven je kunt er zelfs friet mee maken. Ik merkte in de eerste week dat mijn lichaam al helemaal tot rust kwam. Had de tweede dag erge hoofdpijn (doordat ik geen koffie meer nam) en een raar gevoel in mijn benen een soort zenuwpijn heel bijzonder het ontgiften was begonnen.

De tweede week werd het serieus toen alleen nog sappen of smoothies.

Ik heb voor sappen gekozen ik geef toe het was zwaar, maar samen met de voedingssupplementen die je erbij krijgt en de fantastische begeleiding van Monique is het goed te doen en als je het resultaat ziet en vooral hoe goed je je gaat voelen heb je het er zeker voor over.

Heb het sappen 7 dagen volgehouden en ben enorm trots op mezelf! Gebruik nu sinds de kuur geen hooikoorts tabletten meer en heb normaal veel last van hooikoorts dus dat is een leuke bijkomstigheid.

De medicatie voor de darmen moest ik wel blijven slikken maar dat ging samen met de voedingssupplementen erg goed, mijn huid werd zichtbaar beter en ik voelde me ineens enorm fit, minder opgeblazen gevoel echt verbazingwekkend bovendien waren mijn darmen heerlijk rustig op dat moment.

Mijn kleding zit nu veel lekkerder en ik krijg complimenten dat ik er goed uit zie dus wat wil je nog meer..

Nu een aantal maanden verder voel ik me nog steeds erg goed val daarbij ook nog steeds af en voel me fitter dan ooit. Mijn kleding zit nu veel lekkerder heb nu twee maten kleiner dus enorm trots. En ik krijg nog steeds complimenten van mijn omgeving dat ik er zo goed uit zie. Daarom blijf ik zeker gezond en Hormoonfactor proef eten. Het experimenteren met nieuwe recepten is erg leuk en er zijn genoeg goede receptboeken met lekkere en gemakkelijke recepten.

Ik ben er nu zeker van overtuigd dat eten heel veel met je doet. Ik heb het uit eigen ervaring ondervonden. Binnenkort moet ik weer naar het ziekenhuis voor een onderzoek ben dan ook zeer benieuwd hoe het er nu uit ziet. (laat jullie dat nog wel even weten)

Ik ben Monique zeer dankbaar voor de ommekeer in mijn leven bovendien is sporten ook nog eens heel leuk bij haar. Zij doet dat zo vol passie, echt een topvrouw, geen sportschool gedoe maar gewoon met leuke gezellige meiden lekker trainen!! En zeker niet onbelangrijk een goede begeleiding en persoonlijke aandacht.

Ik sport op dit moment 3 keer in de week bij Pro Santé. Op maandag de Bodyshape/HITT (dat is best een zware training die ik nu doordat ik me zo goed voel heel goed mee kan doen en ik merk dat ik veel soepeler ben geworden. Op) woensdag doe ik Pilates en op vrijdag Zumba Fitness. Met name de Zumba lessen van Monique zijn een feestje!!!

Dus voor iedereen die gezond wil leven en ook nog eens blijvend af wil vallen. Stap eens binnen bij Pro Santé voor advies op maat zeker een AANRADER ik spreek echt uit eigen ervaring!

Een andere leefstijl betekent bijna altijd ook een verandering voor de andere gezinsleden. Zij gaan namelijk mee in deze flow en ondergaan ook een metamorfose zoals je ook kunt zien aan Bennie, de man van Alida!!

 

 

 

 

4 Responses
  1. Fijn te lezen dat het je zo goed heeft gedaan Alida! En dat door die andere leefstijl zelfs je man een metamorfose heeft ondergaan. Super zeg!