Vegan Taart

11

Deze taart is Vegan en Gluten-, lactose-, suiker- en eivrij.

Afgelopen weekend kwam de familie op bezoek en ik dacht ik ga een heerlijk gezonde taart maken. We hebben er heerlijk van gesmuld en ik kan er zo van genieten als mensen dit ook lekker vinden.

In het begin als je alleen kant- en klare taarten eet met heel veel suiker dan is het wel even wennen. Dit is een frisse taart en vol van smaak, maar dan de smaak van de pure producten die erin verwerkt zijn.

Benieuwd naar het recept?

Ingrediënten:

Bodem (extra dik)
– ipv 100 gram heb ik 200 gram Amandelmeel/Hazelnootmeel gebruikt
– 4 eetlepels (ipv 2 eetlepels) date paste van Yogi en Yousef
– 2 theelepels (ipv 1 theelepel) Choco Loco

Ingrediënten vulling:
– 500 gram Mango Coco Start
– 3 gram agar agar
– 200 ml water
– stukjes mango, banaan en aardbei
– 1 eetlepel fiordifrutta aardbeien

Bovenste laag:
– aarbeien
– Mango
– Fiordifrutta Aardbei
– stukjes Vivani 92 chocolade

Hoe maak je deze overheerlijke taart klaar?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Je begint met de bodem. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een bal. Daarna pak je een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Het deeg doe je op de bodem en verdeelt dit goed. Dit gaat voor 10 à 15 minuten in de oven. Hou het in de gaten, want iedere oven is anders. Haal de bodem uit de over en laat afkoelen.

Daarna begin je aan de eerste laag. Je pakt een pannetje en doet hier de Agar Agar met het water in en roer dit goed door met een garde. Blijven tijdens het koken doorroeren en laat het ongeveer 2 minuten koken. Dan doe je de yoghurt en de stukjes fruit en roert en verwarmt dit goed met de Agar Agar zodat dit goed door de yoghurt wordt opgenomen. De eerste laag is klaar. Deze komt in de springvorm op de bodem van de taart.

Als de taart klaar is kun je variëren met verschillende toppings. Ik heb aardbeien, mango en stukjes chocolade gebruikt.

Ik zeg smullen maar en wie weet kun je deze taarten ooit in Assen bij een lunchcafé/restaurant proeven. Deze taart is helemaal Vegan!!