Helpt Pilates bij afvallen?

11

Kan Pilates je helpen af ​​te vallen? 

JA, indirect kan het als dat je specifieke doel is. Kan het je helpen om je fitter te voelen? JA. Kan het je helpen fysieke kracht op te bouwen? Nogmaals, JA.

Pilates is complete coördinatie van Body, Mind en Soul en is een uiterst krachtig hulpmiddel om te gebruiken voor het hebben van een optimale gezondheid.

Wat je intentie ook is om met Pilates te beginnen er gebeurt hetzelfde met iedereen die het regelmatig beoefent. Zodra je bewust word van je lichaam en de beweging ervan kun je beginnen met het versterken en strekken van die spieren waarvan je nooit geweten hebt dat ze bestonden. Dit geeft je het gevoel van toegenomen welzijn van de geest en krijg/train je een betere positieve houding.

Naast dat je je beter voelt in jezelf, geef ik je meerdere voorbeelden waarom Pilates je lichaam/lichaamshouding kan beïnvloeden:

1. Rebalance/Betere Balans

Pilates brengt je lichaam in balans en helpt je ​​trainings- en herstelperioden te versnellen.

Er wordt vaak aangenomen dat de enige manier om ons lichaam te trainen, is om zoveel mogelijk calorieën te verbranden door 7 dagen per week naar de sportschool te gaan. Zoveel mogelijk HIIT-lessen te volgen of elke dag op straat te beuken (Bootcamp). Ja, dit zal calorieën verbranden, maar als je lichaam niet in balans is en je spieronevenwichtigheden en gewrichtspijn hebt, is je training veel minder efficiënt.

Je lichaam kan ontstoken raken als je favoriete oefening constant moeilijk is, omdat het probeert zwakke plekken in je lichaam te beschermen. Pilates kan zorgen voor balans in het lichaam en zorgt ervoor dat alle gewrichten en spieren correct werken. Dit op zijn beurt kan letsel en pijn voorkomen.

2. ZENUWSTELSEL / BIJNIEREN

Pilates kalmeert je zenuwstelsel, vermindert je cortisolspiegel en maakt het gemakkelijker om af te vallen.

Pilates heeft weinig impact en bevat ademhalingsoefeningen. Dat betekent dat het het vermogen heeft om het zenuwstelsel te kalmeren. Dit is niet alleen belangrijk om een burn-out te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat cortisolspiegels stijgen. Dit voorkomt namelijk gewichtsverlies, omdat cortisol de glucoseproductie stimuleert die vervolgens in vet kan veranderen.

Pilates verlaagt je cortisolspiegel, waardoor je je kalmer en beter in harmonie voelt met je lichaam en omgeving.

3. Lange, slanke en gevormde spieren

Pilates rekt en versterkt om de lange, slanke en gevormde look te creëren.

Als je het grootste deel van je tijd achter een bureau doorbrengt, kan pilates het tegengif zijn voor de gespannen spieren waarvan je misschien niet eens weet dat je het hebt. Ademhaling houdt ons in leven en ademhaling in onze spieren is net zo belangrijk en het houdt ze gezond en levend. Wanneer spieren worden ingekort en strak worden van trainen, zitten aan een bureau, autorijden enz., bouwt er melkzuur op en kan er minder zuurstof in de bloedstroom terechtkomen.

Door pilates te oefenen, word je meegenomen door een reeks precieze, gecontroleerde bewegingen die zijn gemaakt om het lichaam door alle spiergroepen te werken terwijl je aan houding en functionaliteit werkt. Hierdoor worden uw spieren tegelijkertijd uitgerekt en versterkt, waardoor ze worden getriggert en ze tijdens het sporten beter kunnen herstellen.

4. Controle

Pilates leert je je lichaam en geest te beheersen, wat stress en angst vermindert.

Als een van de nadelen van je lichaam de gevoeligheid voor angst en stress is, kan Pilates hierbij helpen. Het leert je hoe je je lichaam beter onder controle kunt houden wanneer het onder lichamelijke of mentale stress staat. Een belangrijk principe in Pilates is ademen. Je leert dieper in je centrum en rond je lichaam te ademen. Dat helpt de hersenen te kalmeren, waardoor een psychologische reactie in het lichaam ontstaat die van nature stress en angst vermindert.

“Leer je lichaam en geest te beheersen en je zult kunnen beheersen wat op uw weg komt”

5. Houding

Pilates kan je houding drastisch verbeteren. Dit geeft je meer energie en houd je organen gezond.

Je balletleraar heeft misschien een goede houding in je zes jaar oude brein getrommeld, maar twee weken na je eerste kantoorbaan en je bent waarschijnlijk alles vergeten wat ze zei. Pilates zou het antwoord kunnen zijn!

Door de kern, schouders en bilspieren te versterken terwijl je de borst, wervelkolom en heupen strekt, heb je meer energie omdat je longcapaciteit toeneemt en meer zuurstof aan het lichaam en de hersenen geeft. Een goede houding houdt ook uw organen gezond door ze niet de hele dag te persen tijdens het zitten.