Osawacake

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Heerlijk recept voor bij de koffie/thee. Maar zeker ook als ontbijt. Het is zoet, vullend, smeuïg en vol met noten en gedroogde vruchten.

Ingrediënten:

  • 150 gram rozijnen
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 EL kokosolie
  • 9 EL geroosterd sesamzaad
  • 150 gram cashew/pecan/amandelen
  • 125 gram haver-, boekweit- en/of rijstemeel
  • 6 gedroogde abrikozen en/of vijgen in stukjes
  • 180 ML biologisch diksap
  • 100 gram havermout
  • 1 TL ongezoete vanillepoeder
  • 2,5 EL kaneelpoeder
  • 1 TL zeezout

Bereiding:

Week de rozijnen 20 minuten in water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de rijst schoon en kook hem gaar. Ondertussen vet je de cakevorm in met kokosolie. Verspreid driekwart van het sesamzaad in de vorm, zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn. De noten rooster je even in de oven voor ongeveer 10 minuten op 180 graden. Als de rijst gaar is, meng je hem met de rest van de ingrediënten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar zeker ook niet te vloeibaar). Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Strooi het overgebleven sesamzaad over de bovenlaag. De cake bak je in de voorverwarmde oven in 45-60 minuten gaar.

Smullen maar!!

Bron: Powerfood – Rens Kroes

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie