Hoe kies je je Pilates Instructeur?

11


Je koopt nooit een auto zonder eerst je huiswerk te maken. Zelfs nadat je besloten hebt welk type het beste aan je behoeften voldoet en wat je budget is, moet je nog steeds de modellen onderzoeken. Een aantal testritten maken en banden proberen, enz voordat je een beslissing neemt. Het is niet anders bij het zoeken naar een goede en Pilates Instructeur die bij jou past.

Naast het waarborgen van je veiligheid en het voorkomen van mogelijk letsel, helpt een competente Instructeur goede bewegingsgewoonten te ontwikkelen en te zorgen dat je vooruitgang boekt.En biedt hij inspiratie/motivatie wanneer je eigen motivatie begint af te nemen..
Naast dat je veel vragen stelt en aandachtig luisert naar de antwoorden is het ook belangrijk zoveel mogelijk te weten te komen van de persoon die jou Pilates gaat leren/geven. In het ideale geval is de instructeur iemand die Pilates ziet als meer dan een gewoon trainingsprogramma en gaat jou erbij helpen dat ook zo te zien.


Hier zijn 5 vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een instructeur kiest:


1. Wat zijn je doelen (en die van de instructeur)?


Mensen komen om verschillende redenen naar Pilates, van het genezen van rugpijn of het herstellen van een blessure tot het verbeteren van sportprestaties en afvallen. Pilates kan ongelooflijk goed helpen bij al deze dingen en hoe specifieker je doelen, hoe tevredener je zult zijn met de resultaten.


Bij het bekijken van websites is het belangrijk om de bio van de instructeur te lezen en hun persoonlijke verhaal te kennen. Veel instructeurs beginnen met Pilates om zichzelf te genezen van een blessure en raken gepassioneerd om anderen te genezen. Anderen zijn atleten of dansers die de voordelen van Pilates ervaren tijdens het beoefen van hun eigen sport. En weer andere instructeurs worden gevoed door een enthousiasme om het leven ten volle te leven. Inzicht in de achtergrond en motivaties van een instructeur kan je helpen een geestverwant te vinden wiens reis zelfs op die van jou lijkt.


2. Waar trainde de instructeur en voor hoeveel uur?


Een degelijk trainingsprogramma bestaat uit meer dan 650 uur. Een goed opgeleide instructeur besteedt zijn tijd aan het bijwonen van lezingen, oefenen om les te geven, nemen van lessen, persoonlijke trainingen doen, observeren van gecertificeerde Instructeurs en het bestuderen van de anatomie, enz. Dit duurt meestal langer dan een jaar en zorgen ervoor dat de instructeur zich blijft ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat Instructeurs al ervaring hebben voordat ze in een studio gaan werken. Je kunt geen goede instructeur zijn zonder ervaren te zijn, dus zorg dat je iemand zoekt die er veel tijd in heeft gestoken en daardoor zeer ervaren is.


3. Beoefent je instructeur nog steeds regelmatig Pilates?


Een goede instructeur is een goede student. Als Pilates goed en consistent wordt uitgevoerd, voel je je fantastisch. Een goede instructeur volgt zelf zo vaak mogelijk lessen en investeert graag zijn vrije tijd en geld om te blijven leren. Persoonlijke trainingen bieden een kans om Pilates dieper te verkennen en te ontdekken. Dit kom voort uit het “geduld en doorzettingsvermogen” dat Joseph Pilates aanmoedigde. Een goede ambassadeur van Pilates leeft Pilates omdat dit te goed voelt om het niet te doen.


4. Geven ze klassieke of hedendaagse Pilates?


Tijdens je onderzoek zie je Pilates misschien gedifferentieerd door de zinnen “Hedendaags” of “Klassiek”. Deze twee vormen verschillen van elkaar en vaak is dit om verschillende doelen te bereiken. Klassieke leraren hebben de neiging om heel dicht bij de leer van Joseph Pilates te blijven, volgens een specifieke oefenvolgorde, onderwezen op een bepaald ritme en tempo, met behulp van overgangen en apparatuur die Joseph Pilates zelf ontworpen heeft om het volle effect te bereiken dat hij bedoelde.

Hedendaagse Pilates bevat alles wat er kwam nadat Joseph Pilates stierf. Vooral in de jaren 90 werd fitness sterk beïnvloed door concepten uit de wereld van fysiotherapie, zoals kernkracht (core) en neutrale houding (natuurlijke). Hedendaagse Pilates past de Pilates-oefeningen aan, varieert de volgorde, gebruikt apparatuur met verschillende specificaties en neemt oefeningen uit andere disciplines om zo een variatie aan oefeningen aan te kunnen bieden.


Houd er rekening mee dat en de klassieke of hedendaagse Pilates geen competente instructeurs garandeert. Wat belangrijker is, is of de instructeur consistent is in zijn nieuwsgierigheid naar het lesgeven. Of ze zichzelf nu als meer klassiek of hedendaags beschouwen. Het ultieme doel van een goede instructeur is leren – dat betekent openstaan ​​voor vragen en evalueren van zichzelf in relatie tot de behoeften en de vooruitgang van de klant. Als een instructeur vertelt dat hun manier de enige manier is, ren dan snel weg


5. Welke opties zijn beschikbaar bij het starten met Pilates?


De beste manier om je Pilates-reis te beginnen is met een reeks één-op-één pilateslessen. (personal pilates) Je krijgt de volledige aandacht van je instructeur die de training kan aanpassen aan je persoonlijke behoeften en ongezonde bewegingspatronen kan herkennen en corrigeren. Je leert in je eigen tempo, op een manier die specifiek is voor je lichaam en haalt het meeste rendement uit de tijd die je hebt geïnvesteerd. Met slechts 3-5 privélessen bent je goed op weg naar de grotere gezondheidsvoordelen die Pilates belooft. Als je eenmaal meer zelfvertrouwen hebt en weet wat je doet, moet je de mogelijkheid hebben om door te gaan met privésessies of over te stappen naar de groepslessen (small group).