Heerlijke Oranje-Taart

11oranjetaart

In het weekend vind ik het heel leuk om allerlei recepten uit te proberen. En dit recept is een hele mooie taart die er mooi uitziet, lekker smaakt en ook nog eens gezond is. Mijn inspiratie van dit recept heb ik uit het boek van Rens Kroes en heb een aantal aanpassingen gedaan, omdat ik glutenvrij eet.

Graag wil ik mijn recept met jullie delen.

BENODIGDHEDEN:

Ronde springvorm van 26 cm
Blender
Silicone spatel
Kom

INGREDIËNTEN:

TAART
150 ml kokosolie
6 eieren
150 ml amandelmelk
50 ml ahorn siroop
250 gram havermeel

100 gram amandelmeel
400 gram geraspte wortels
1 tl kaneel
2 tl bakpoeder
snufje zout
1 tl vanillepoeder, ongezoet
2 tl speculaaskruiden

GLAZUUR
350 gram cashews, geweekt
sap van 1 citroen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1 eetlepels ahornsiroop
1 tl vanillepoeder, ongezoet

BEREIDING:

TAART
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de eieren, amandelmelk, kokosolie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Goed roeren! Vet vervolgens de bakvorm in met kokosolie, giet het mengsel erin en leg het in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 60-70 minuten gaar. En laat het afkoelen.

GLAZUUR
Doe de cashews in water en week ze voor 4 uren of laat het een nacht in de koelkast staan. Doe vervolgens alle ingrediënten van het glazuur in een blender of keukenmachine. Mix de massa in 3 minuten tot een glad romig geheel. Als het niet goed mixt, stop dan de blender af en toe om de zijkanten schoon te schrapen. Bestrijk vervolgens de afgekoelde taart met deze healthy frosting!

Super gezonde en lekkere taart voor als je op een zondagmiddag bezoek krijgt of voor je verjaardag. Veel plezier met de voorbereiding en geniet van de heerlijke taart.