Havermout-Banaan-Pannenkoek

11havermout bananen pannenkoek

Wil je iets anders voor je ontbijt? Of wil je gezonde pannenkoeken maken samen met je kinderen op woensdagmiddag bijvoorbeeld. Maar natuurlijk kun je ze altijd maken en zeker als je jezelf eens wilt verwennen.

Dan zijn deze Havermout-Bananen-Pannenkoeken een echte aanrader!

Moeilijk is het recept niet. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en ei. Maar ik heb het nog aangevuld met andere ingrediënten.

Ik zou zeggen smullen maar!!

Ingrediënten Havermout-Bananen-Pannenkoeken

Voor 5 stuks

  • 35 gram havermout meel (vermaal je normale havermoutvlokken tot meel in een koffiemolentje)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje plantaardige melk – zoals amandel-, soja- of havermelk.
  • 1 el honing of agave siroop (dit kun je ook vervangen door 2 dadels toe te voegen)
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie/roomboter)
  • Kokosvlokken

Ingrediënten fruitsaus

  • 100 gram diepvries fruit
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je koffiemolen of keukenmachine tot meel.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, agave siroop, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Bereiding fruitsaus

Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje zachtjes op laag vuur. Voeg wat citroensap toe en roer het fruit voorzichtig tot een soort saus. Laat wel wat fruit heel. Schep dit met een lepel over je stapel havermout pannenkoeken. En doe de kokosvlokken over de fruitsaus.

Smakelijk eten!