Hartige taart

11

Een zaterdag met slecht weer geeft me de gelegenheid nieuwe dingen in de keuken uit te proberen.

Deze heerlijke hartige taart is lekker als tussendoortje, bij de borrel of als hoofdmaaltijd met een kleine salade erbij.

Ingrediënten:

  • 150 gram (glutenvrij) Havermeel
  • 3 eieren
  • 200 gram silk tofu of 200 gram roomkaas
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Courgette
  • Rode paprika
  • Champignons
  • Babyspinazie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Schapen feta

Hoe maak je het?

Alle groentes snijden en een scheutje olijfolie met de italiaanse kruiden in de pan doen. Dan doe je de groentes erbij en je bakt deze op een niet te hoog vuur.

In de tussentijd doe je alle andere ingrediënten in een kom en je roert dit goed onder elkaar zodat er een smeuïge massa ontstaat. Als de groentes klaar zijn doe je die ook in de kom en spatel die er doorheen.

Dit alles doe je in de taartvorm met bakpapier op de bodem. De schapenfeta brokkel je eroverheen. Nu zet je de taart ongeveer 30 minuten op 175 graden in de oven en klaar is kees.

Met dit recept kun je oneindig variëren. Je kunt andere kruiden en groentes gebruiken. Zo is de taart steeds anders.