Chillbread

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Dit is een heerlijk brood voor je ontbijt, lunch of tussendoortje. Vooral lekker is het met eigengemaakt notenpasta of biologische jam.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels (medjoul)
  • 3 biologische eieren
  • 150 gram glutenvrij meel (haver en/of rijstemeel)
  • 2 TL wijnsteenbakpoeder
  • 2 EL geraspte kokos
  • 2 EL pompoenpitten
  • 1 EL zonnebloempitten
  • grote hand grof gehakte walnoten of pecannoten
  • 1 snufje zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe 2 rijpe bananen met de dadels, eieren, haver/rijstemeel en het bakpoeder in de blender en mix tot een zacht geheel. Schep het beslag in een kom en doe er de kokos, pitten, walnoten/pecannoten en het zeezout bij. Voeg dan de derde banaan, in kleine stukjes gesneden, eraan toe. Roer alles goed door elkaar en schenk in de cakevorm. Zet deze in de voorverwarmde over voor 45-50 minuten.

Bron: Powerfood van Friesland naar New York – Rens Kroes

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie