Cheesecake met pure ingrediënten

11

Graag deel ik dit heerlijke recept met jullie.

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten eerste laag:

Ingrediënten tweede laag:

Topping:

  • Biologische aardbeien
  • Biologische frambozen
  • Stukjes chocolade Vivani 99%
  • Kokosrasp

Hoe maak je deze overheerlijke taart klaar?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Je begint met de bodem. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een bal. Daarna pak je een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Het deeg doe je op de bodem en verdeelt dit goed. Dit gaat voor 10 à 15 minuten in de oven. Hou het in de gaten, want iedere oven is anders. Haal de bodem uit de over en laat afkoelen.

Daarna begin je aan de eerste laag. Je pakt een pannetje en doet hier de Agar Agar met het water in en roer dit goed door met een garde. Blijven tijdens het koken doorroeren en laat het ongeveer 2 minuten koken. Dan doe je de yoghurt erbij en roert en verwarmt dit goed met de Agar Agar zodat dit goed door de yoghurt wordt opgenomen. De eerste laag is klaar. Deze komt in de springvorm op de bodem van de taart.

Tweede laag werkt bijna hetzelfde als de eerste laag. In plaats van de Yoghurt doe je het vriesvers fruit erbij en ook goed doorroeren. Dit doe je dan als tweede laag in de springvorm en plaats de taart in de koelkast om op te stijven.

Als de taart klaar is kun je variëren met verschillende toppings. Ik heb kokosrasp gebruikt met aardbeien, frambozen en stukjes chocolade.

Ik zeg smullen maar en wie weet kun je deze taarten ooit in Assen bij een lunchcafé/restaurant proeven. Deze taart is helemaal Vegan!!