Deze frisse no-bake taart was één van de favorieten tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.
Ingrediënten
Voor de bodem
200 gram amandelen
250 gram ontpitte dadels
eventueel: 2-4 el water om het plakkerig te maken
Voor de vulling
400 gram cashewnoten (paar uur geweekt)
200 gram rauwe honing
200 gram gesmolten kokosolie
2 citroen, je gebruikt de rasp en het sap!
2 tl vanillerasp
650 gram blauwe bessen (kan ook diepvries) of andere vruchten
Ik gebruik rauwe honing, omdat dit onbewerkte honing is die nog vol vitaminen en mineralen zit. Dit is heel anders dan ‘gewone’ honing of suiker, omdat daar alle vitaminen en mineralen uit weggehaald zijn. De honing kun je altijd vervangen door ahornsiroop of een andere zoetvervanger.
Bereiding
De springvorm (18cm):
- bedek de bodem met plastic of bakpapier
De bodem:
- hak in een keukenmachine eerst de amandelen
- voeg de dadels toe
- bedek de springvorm met het dadel/amandelmengsel. Als het teveel aan je handen of lepel kleeft, maak je handen dan even nat met wat water, dan kun je het gemakkelijk verspreiden
De vulling:
- spoel de cashewnoten af
- hak ze fijn in de keukenmachine
- voeg de honing, kokosolie, rasp & sap van een citroen, vanille toe en meng het goed tot één geheel
- giet de helft in je springvorm
- voeg 600 gram blauwe bessen toe bij de andere helft en meng dit weer in je keukenmachine
- doe het vruchtenmengsel in de springvorm en verdeel goed
- verdeel je overgebleven blauwe bessen bovenop de taart
- zet de taart in de vriezer om op te stijven, zet hem voor gebruik in de koelkast (de ideale temperatuur is eigenlijk tussen vriezer en koelkast in, maar die hebben we niet)
Bron: www.voedzo.nl