Acai Vegan Taart

11

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke gezonde taart.

Voor de bodem:

De bovenste laag:

  • 100 gram acai pad
  • 1 banaan
  • 400 gram amandelstart van Abbott Kinney
  • 200 ml water
  • 3 gram agar agar

Topping:

  • 1 banaan
  • aardbeien
  • eigen gemaakte granola

Hoe maak je het?

Zet de oven aan op 175 graden en maak de bodem door het meel met de Choco Loc en de Dadelpasta te mengen. Maak hier een deegbal van en doe die in een springvorm en plet de deegbal met je handen of een lepel. Daarna zet je de springvorm in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hou het in de gaten dat de bodem niet verbrand. Als het klaar is laat je de bodem goed afkoelen.

Daarna doe je de acaipad, de banaan en yoghurt in de blender. Doe het water met de agar agar in een pannetje op het vuur en al roerend breng je dit aan de kook en laat het twee minuten koken. Zet het vuur klein en doe de vloeistof uit de blender erbij en roer het goed door zodat de agar agar goed door het mengsel wordt opgenomen. Zet het vuur uit en schenk dit in de springvorm en laat dit opstijven in de koelkast.

Daarna ga je aan de slag met de Granola. Je doet 200 gram glutenvrije havervlokken, gemengde ongebrande noten in stukken, 1 eetlepel Choco Loco, 2 eetlepels kokosolie en 2 eetlepels ahornsiroop in een grote bak en roer dit goed door elkaar. Daarna bedek je een bakplaat en leg dit op de bakplaat voor ongeveer 15 à 20 minuten en op de helft roer je het goed door. (ook hier goed opletten dat het niet aanbrand) Laat dit goed afkoelen en gebruik een gedeelte over de taart en de rest doe je in een afsluitbare kom/bak. Dit kun je gebruiken voor andere taarten of bij je ontbijt.

Als de taart goed is afgekoeld en een vaste vorm heeft, snij je de banaan en de aardbei in schijven en versier de taart hiermee. Daarna strooi je wat van de heerlijke Granola over de taart en smullen maar.

Het zou super zijn als je een berichtje achterlaat als je de taart gemaakt hebt en laat weten wat je ervan vind en natuurlijk mag je het recept altijd op social media delen.