Zo houd je een grote lenteschoonmaak voor Body- and Mind!

11

De winter loopt op z’n einde. Het dode blad op de grond is bijna vergaan. Dooiwater uit de bergen spoelt de oevers van de rivieren schoon. Lente hangt in de lucht en roept een oerverlangen in ons wakker. De ramen open, de bezem erdoor. Niet alleen door huis en tuin, ook lichaam en ziel snakken naar reiniging, naar beginnen met een schone lei.

De geur van schone lakens op een vers bed. Een geordende kledingkast waarin je weer ziét wat je hebt. De opluchting na een flinke huilbui. Het lichte gevoel in je lijf na een vastenkuur. Laat het nieuwe maar komen. Wat kun je daar gelukkig van worden!

Het is lente en dus het perfecte moment voor een grote schoonmaak van je lichaam. Na een winter lang veel binnenshuis te hebben doorgebracht en zwaar voedsel te hebben gegeten is het nu tijd om je van alle ballast te ontdoen en schoon en fit de lente in te gaan. Ik vertel je over de mogelijkheiden en de voordelen voor jouw lijf.

Ook als je al langere tijd last hebt van zeurende kwaaltjes die maar niet willen verdwijnen, kan dit een teken zijn dat dit het moment is om te reinigen. Ontdoe jezelf van opgeslagen afvalstoffen en geef je organen een welverdiende rust.

Belastend

Ons voedsel bestaat uit goede en slechte stofjes waarvan ons lichaam van nature weet wat er mee te doen. Nadat voedsel is verteerd blijft er een zure of een basische (alkalische) rest over. Omdat ons lichaam op haar best functioneert als het meer basisch is, zal zij het overschot aan zuren zoveel mogelijk uitscheiden via de nieren en longen.

Lukt dit niet door overmatig veel zure resten dan stoot het bloed dit teveel aan zuren af naar de weefsels zoals de spieren en pezen, het onderhuids bindweefsel en de gewrichten. Van die ‘verzuring’ hebben we last. Het bezorgt ons klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, huidproblemen en reumatische klachten.

Voedsel

Koffie, suiker, rood vlees, alcohol, tabak en teveel vet zorgen voor verzuring. Ook conserverings- middelen, kleurstoffen, smaakstoffen, herbiciden en pesticiden belasten ons systeem.

In combinatie met stress, leeftijd en een inactieve levensstijl kan dit op den duur voor behoorlijk wat overlast zorgen. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Reinig het lichaam van binnen uit waardoor de verzuring afneemt en giftige stoffen het lichaam kunnen verlaten.

Reinigen

Als je besluit dat je van al deze klachten af wilt door je lichaam te reinigen, doe dit dan op een moment dat je er tijd en aandacht voor hebt.

Een reinigingskuur kan vermoeiend zijn en je kunt je in eerste instantie vervelend voelen wanneer opgeslagen gifstoffen loskomen en door het lichaam worden verwijderd. Je kunt ervoor kiezen om het tijdens een korte vakantie te doen of neem een paar dagen vrij, zodat je er in alle rust van kunt ‘genieten’. Begin met een aantal afbouwdagen door je normale eetpatroon aan te passen. (Dit is de afbouw van de Body- and Mind Reset)

Drink geen koffie, eet geen vlees, schrap alle snel opneembare suikers en minder de hoeveelheden die je eet zodat je lichaam alvast kan wennen aan minder voedsel en zich kan voorbereiden op het ontgiften. (fase 1 is 5 dagen afbouw met eetschema)

Sapvastenkuur

Sapvasten (fase 2) kan je een gezondheidsboost geven. Het bestaat uit 1 of meerdere dagen zelf geperste groente- en fruitsappen drinken. Omdat groente alkaliseert en het lichaam daardoor minder zuur wordt, helpt het bij het ontgiftingsproces.

Bovendien zitten er enorm veel gezonde stofjes in groenten die de lever ondersteunen bij het reinigen. Kies voor biologische producten zodat de lever niet eerst alle pesticiden en herbiciden hoeft te ontgiften. Doe een sapvastenkuur alleen onder deskundige begeleiding en als je gezond bent.

Wil je goede biologische slow juice sappen zonder dat je zelf aan de slag gaat, dan kun je die bestellen bij Frecious.

De kuur is kort en met hoogwaardige supplementen om te voorkomen dat je teveel spiermassa verliest. Na een de sapvastenkuur ben je niet alleen verlost van afvalstoffen maar vaak ook van overtollig gewicht en voel je je als herboren.

Het resultaat van deze kuur is een schoon, gezond en energiek lichaam. 

Uiteraard volg je een dergelijke kuur onder deskundige begeleiding.

Ten slotte

Een intensieve reinigingskuur is niet voor iedereen weggelegd en doe je alleen onder deskundige begeleiding. Denk je dat dit iets voor jou is informeer dan goed over de diverse mogelijkheden en zoek iets dat bij jouw levensstijl past.

Doe het niet te lang, vaak zijn een paar dagen al voldoende. Ben je zwanger of ziek, gebruik je medicatie of heb je last (gehad) van een eetstoornis dan mag je niet vasten. Doe dit echt alleen als je (redelijk) gezond bent.

Onthoud goed dat het een korte kuur is en geen permanente levensstijl. Na de kuur zul je langzaam weer vast voedsel moeten gaan eten. Ook hierbij heb je begeleiding nodig om te voorkomen dat je terugvalt in je oude ‘vervuilende’ patroon.

Een reinigingskuur  kan je algehele gezondheid verbeteren. Mits je het verstandig doet! 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of dit iets voor je is?

https://pro-sante.nl/gratis-proefles-informatie/