Pilates “waar”of “niet waar”

11
  • Pilates is voor dansers

Natuurlijk, Pilates is voor dansers, maar het is ook voor niet-dansers of mensen met twee linkervoeten. Een van de redenen waarom Pilates voor het eerst werd geassocieerd met de dansgemeenschap, was dat Joseph Pilates een studio in Manhattan had die dicht bij veel bekende dansgezelschappen lag. Hierdoor bouwde Joseph een solide reputatie op als zijnde goed in het ‘oplossen’ van dansgerelateerde problemen. Naast dansers had Joseph Pilates echter veel andere klanten, waaronder boksers, atleten en huisvrouwen.

Een andere reden waarom zoveel niet-dansers door Pilates worden geïntimideerd en het gevoel hebben dat ze moeten weten hoe ze moeten pirouetten voordat ze zich aanmelden, zijn dat veel Pilates-leraren uit de danswereld komen. Voor een niet-danser kan dit intimiderend zijn. Het feit is dat Pilates goed is voor alle lichamen. Het is net zo goed voor honkbalspelers die de eerste positie vanaf het eerste honk niet kennen.

  • Pilates is te makkelijk

 Ik heb het vaak gehoord en meestal hoor ik het van mensen die veel tijd in de sportschool doorbrengen. “Ik heb het een keer geprobeerd en het leek meer op iets voor oudere dames,” zei een vrouwelijke hardloper die ik ken. Na een beetje graven ontdekte ik dat ze het ooit had geprobeerd in een grote sportschool met massaproductie.

Er is ook een markt voor dvd’s waar Pilates wordt uitgevoerd naast een mooie fontein of op een schilderachtig strand bestaande uit 20 minuten beenliften en bekkenkantelingen. Dit is geen Pilates. Pilates is niet eenvoudig als het correct wordt onderwezen. De volgorde van de oefeningen, de focus op de diepe buikspieren, de overgangen, de veren, de stroom; niets is eenvoudig. Pilates is moeilijk!

  • Pilates is voor vrouwen

Dit is enigszins gerelateerd aan het feit dat pilates te “makkelijk” is en heeft alles te maken met de marketing van Pilates.

Tot voor kort waren de meeste foto’s van mensen die Pilates deden allemaal slanke vrouwen met hun been recht over het hoofd gestrekt. De meeste mannen zouden dat zien en zeggen: “Vergeet dat maar. Geef mij maar gewichten. “

Het grappige is dat Joseph Pilates mannen in gedachten had toen hij zijn methode ontwikkelde. Hij had ook veel vrouwelijke cliënten, maar het waren de mannen die hij in zijn atelier verwachtte. Het werk was hard, intens en zeer mannelijk.

  • Pilates is voor rijke mensen

Dit is een beetje moeilijker te ontmaskeren, omdat privé Pilates-lessen vaak duur zijn. Groepslessen zijn aanzienlijk goedkoper, maar de student krijgt niet de aandacht voor details die men in een privésessie zou krijgen. Nieuwe studio’s bieden soms promoties en meer gevestigde studio’s hebben vaak programma’s waar u Pilates kunt proberen voor een lagere prijs en dan in hele kleine groepen. Zo krijg je heel veel aandacht en wordt het je goed aangeleerd. Als je Pilates ook ziet als een manier om jarenlang gezond, fit en mobiel te blijven, dan betalen de lessen zich vanzelf. Wie wil geld uitgeven aan fysiotherapie, medicijnen en artsen?

Pilates kan worden gezien als een verzekering voor het lichaam – geef het nu uit en bespaar later.

  • Pilates laat me eruit zien als een model

Deze “waarheid”komt door onze beroemdheden geobsedeerde cultuur. Ja, beroemdheden doen Pilates en ja beroemdheden zijn meestal verbluffend, maar ze zouden hoe dan ook verbluffend zijn.
Pilates helpt hen er fantastisch uit te blijven zien en houdt ze beter in beweging en helpt bij rugpijn enz. Maar ze waren mooi lang voordat ze aan pilates begonnen

Als mensen denken dat ze er na 10 sessies uit zullen zien als een Sports Illustrated-badpakmodel, kunnen ze gewoon teleurgesteld zijn.

Kortom, Pilates is een uitdagende training voor zowel mannen als vrouwen, dansers en niet-dansers en hoewel het misschien iets meer kost dan een lidmaatschap voor een sportschool, is het de moeite waard op zowel de lange als de korte termijn.

Bron: Devra Swiger