Pilates Lifestyle - Ademhaling & Buitenlucht

"Met ademen begint en eindigt ons leven.
Zonder ademhaling is er geen leven"

- Joseph Pilates -
 
Een juiste manier van ademen is van vitaal belang

“Leer vooral goed ademen” was het advies van Joseph Pilates. Dit geeft wel aan hoe belangrijk ademen voor hem was. Hij vond dat niet alleen bij het doen van een oefening je ademhaling één van de belangrijkste factoren is maar gewoon altijd. Hierbij benadrukt hij ook dat frisse buitenlucht een veel beter alternatief is dan de vaak muffe binnenlucht waaraan we worden blootgesteld. Zijn opvatting was dat zonlicht en buitenlucht ons voorzien van leven en ons lichaam zuiveren.

11
11

Actieve volledige ademhaling is als een interne douche

  • Pilates leert je verschillende ademhalingstechnieken die onder andere kunnen zorgen voor ontspanning, de bloeddruk verlagen maar ook meer energie geven of specifieke spieren activeren die je houding helpen verbeteren
  • Actieve en volledige ademhaling is als een interne douche. Door onvolledig te ademen blijft namelijk ongeveer 50% van de lucht in onze longen achter wanneer we uitademen. Joseph Pilates geloofde dat deze lucht die achterbleef kon zorgen voor vermenigvuldiging van schadelijke ziektekiemen. De oefeningen die hij ontwikkelde helpen de longen te zuiveren en zo onze systemen te reinigen.

     

Pilates Lifestyle brengt balans in je leven

Pilates Lifestyle voor een positieve kijk op de overgang

"Ademhalingstechnieken kunnen je helpen om te ontspannen, beter te slapen of juist om meer energie te krijgen

Zo wordt controle over je ademhaling een hulpmiddel voor een beter welzijn

- Monique -

Neem contact op

Ik help je graag verder!