Pastinaaksoep met sinaasappel en koriander

11pastinaaksoep met sinaasappel en koriander

Zondagmiddag is voor mij een moment om een heerlijke soep te maken en dan vooral in de herfst en winter. Soep verwarmt en is ook nog eens heel lekker en vult goed. Vandaag heb ik pastinaaksoep gemaakt en deel dit recept graag hier.

Pastinaak heeft een heerlijke zoete, beetje anijsachtige smaak en combineert heel goed met fruit zoals sinaasappel.

Vind je het moeilijk om te variëren tijdens werkdagen en neem je altijd brood mee? Maak dan zondags een grote pan soep zodat je dit mee kan nemen naar je werk in bijvoorbeeld een thermoskan/mok.

 

Pastinaaksoep met sinaasappel, koriander en gember

  • 400 gram biologische pastinaak
  • 2 sinaasappels
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • kokosolie
  • verse koriander

Bereiden

Snipper de ui en fruit deze in de kokosolie aan met de knoflook, geraspte gember en gemalen koriander.
Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes. Voeg de pastinaak toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Rasp ondertussen de schil van 1 sinaasappel. Hou dit even apart. Pers daarna de sinaasappels uit.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg de sinaasappelsap en kokosmelk toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer met wat verse koriander en de sinaasappelrasp.

Bron: www.innerwave.nl