Koude Bananentaart (koud of ijskoud)

Een lekker zoet, toch verfrissend en zeer vullende taart of dessert, dat uiteraard een stuk gezonder is dan Snickers met. gezonde vetten van pitten en kokosolie, vitaminen en mineralen van bananen en dadels en anti-oxidanten van rauwe cacao en kaneel.

Deze taart heeft verschillende lagen, waarvan ik de ingrediënten en bereiding per laag zal geven. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een hoop werk, maar het valt  mee, vooral wanneer deze super lekker blijkt!

Voor 12 heerlijke porties:

Dadelstroop:
Maak vooraf eerst dadelstroop door 25 ontpitte dadels en 100 ml water in een blender te mengen tot een vrijwel glad geheel. 

1e laag
Ingrediënten:
• 125 ml havervlokken
• 125 ml pompoenpitten
• 125 ml zonnebloempitten
• 1/3 deel van de gemaakte dadelstroop
• 1/4 tl zout

Bereiding:
1) Vermaal de havervlokken, pompoenpitten en zonnebloempitten in een blender tot een meel.
2) Doe het meel in een kom en voeg daar de dadelstroop en het zout aan toe en meng met een lepel of schone handen alles goed door elkaar tot een deeg.
3) Vul een schaal van ongeveer 20 bij 30 cm met deze eerste laag. 

2e laag
Ingrediënten:
• 3 bananen

Bereiding:
Snijd de bananen in schijfjes en verdeel deze over de 1e laag. Leg ze naast elkaar of lichtelijk over elkaar. 

3e laag
Ingrediënten:
• Restant van de gemaakte dadelstroop
• 175 ml notenboter (zoals amandelpasta, pindakaas of cashewnotenboter)
• 50 ml water
• snufje zout

Bereiding:
Blend alle ingrediënten van de derde laag tot één geheel en verdeel dit over de bananen. Je kunt dit makkelijk(er) uitsmeren met de achterkant van een natte lepel.

4e laag
Ingrediënten:
• 3 el cacao

Bereiding:
Strooi de cacao in een dun laagje over de derde laag.

5e laag
Ingrediënten
• 5 bananen
• 200 ml cashewnoten, liefst (2 uur) geweekt
• 6 el vloeibare kokosolie
• 1 volle tl vanillepoeder
• snufje zout

Bereiding:
Meng alle ingredienten van de vijfde laag in een blender tot één geheel (eventueel samen met het restant van de derde laag) en verdeel het voorzichtig en gelijkmatig over de 4e laag van cacao.

6e laag
Ingrediënten:
• 2 el cacao
• 1 el kaneel

Bereiding:
Meng de cacao en de kaneel in een kleine kom door elkaar en strooi het in een dunne laag over de taart.

Zet de taart eerst twee uur in de diepvries, waarin het zeker een paar weken goed blijft. Ontdooi het voor gebruik minstens 1 uur in de koelkast, of zet de taart na de eerste 2 uur in de diepvries vervolgens in de koelkast, waarin het 3 dagen bewaard kan worden.

Probeer zelf een beetje uit, wanneer je de taart het lekkerst vindt: als een soort ijstaart of zachter.

Smullen maar!!

Bron: http://degroenebistro.blogspot.nl/

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *