PLASTIC DRINKFLESSEN KUNNEN STILLE SLUIPMOORDENAARS ZIJN!

Hoe gevaarlijk is jouw drinkfles?  Check het symbool aan de onderzijde van de fles waaruit jij je water drinkt!

En hoe zit het met de levensmiddelen? Yoghurt, zuivel, frisdranken en zelfs de etenswaren, zoals de gezonde salades en gezonde groenten die je kant-en-klaar verpakt koopt in de supermarkt? Het is voor jouw welzijn aan te raden dat je ook deze verpakkingen goed bekijkt aan de hand van de 7 symbolen:

SYMBOLEN EN HUN BETEKENIS:

Op de bodem van de fles zie je altijd een symbool met een driehoek met een getal, dat één tot zeven kan vormen. Deze cijfers vertellen of het product veilig is voor gebruik of niet. Laten we samen eens door de cijfers en hun betekenissen gaan:

# 1 Als u driehoek met nummer 1 hebt, is de fles bekend als PET of PETE. Het kan slechts één keer worden gebruikt en mag niet hergebruikt worden, omdat het antimoon kan uitstoten, een zwaar metaal dat hormonen in het lichaam kan bemoeien en zelfs kankerverwekkend zijn.

# 2 Als u driehoek met nummer 2 hebt, is de fles bekend als HDPE of HDP. Dit product wordt beschouwd als gemaakt van goed kunststof en heeft niet zoveel emissie als de andere soorten chemicaliën die in de andere flessen worden gebruikt wanneer dit met water in aanraking komt.

# 3 V of PVC plastic heeft nummer 3. Het heeft twee giftige chemicaliën die de hormonen in het lichaam kunnen beïnvloeden. Maar nog steeds is PVC tegenwoordig veel gebruikte kunststof.

# 4 De fles staat bekend als LDPE. Dit is ook goed plastic en meestal gebruikt in waterflessen en plastic zakken. Ze geven geen chemicaliën af wanneer ze in waterflessen worden gebruikt.

# 5 Staat nummer 5 op de bodem van de flesjes is het veilig om te gebruiken. Hun witte kleur maakt ze herkenbaar, maar ze kunnen ook transparant zijn. Het plastic is bekend als PP, en wordt vaak gebruikt bij de productie van yoghurtbekers en boterkuipjes.

# 6 Plastic wordt gebruikt in fastfood verpakking en in koffiebekers. Heel opmerkelijk omdat het bekend is dat het kankerverwekkend is omdat het styreen uitstoot. LEVENSGEVAARLIJK!

# 7 Staat bekend als PC plastic. Voorkom dat je deze flessen gebruikt, omdat het plastic BPA uitstoot, een zeer schadelijke chemische stof. Helaas worden PC plastics vaak gebruikt in containers voor eten, sportdrankflessen en kinderflessen.

Samengevat kun je dus veilig gebruik maken van flessen met de cijfers 2, 4 of 5. Ik raad je ten zeerste aan om het gebruik van flessen met de symbolen 1, 3, 6 of 7 te vermijden, omdat je jezelf en je gezondheid blootstelt aan de gevaarlijke chemicaliën die deze kunststoffen afgeven.

Indien je helemaal veilig wilt drinken, drink dan gewoon je water vanuit een ‘glazen’ fles of kan!

Bron: John Breukels

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *