Boxing4Women

Waarom Boxing4Women?

Naast dat je sportief bent, geeft de bokstraining je zelfvertrouwen ook een enorme boost.

Heb je er wel eens over nagedacht om te gaan boksen, maar de stap (nog) niet durven zetten?

Dan willen we je graag een zetje in de goede richting geven, want boksen is echt niet alleen geschikt voor gespierde mannen. De sport is namelijk veel, héél veel meer dan de gevechten in de ring alleen.

Boksen kun je op verschillende manieren beoefenen:

  • In een leuke groepsles bijvoorbeeld waar op je techniek wordt gelet.
  • In tweetallen waarbij je je verdediging kunt oefenen.
  • Ook kun je helemaal losgaan op een bokszak waarbij je tot het uiterste wordt gedreven.

Voordelen van Boxing4Women:

 

1. Het gaat stress tegen

Stressvolle dag gehad? Leef je dan helemaal uit op een kickbag. Bij boksen focus je je op iets anders dan hetgeen waar je je zorgen over maakt, en daarom kun je het eerder loslaten – wat resulteert in minder stress. Tijdens een pittige boksworkout komen er ook heel wat endorfines vrij, waardoor je je achteraf veel vrolijker voelt.

2. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Als je aan vechtsport doet, dan ga je je zekerder voelen. Dit komt doordat je geoefend bent in gevechtssituaties. Je weet waar je lichaam toe in staat is en wat je grenzen zijn. Ook heb je meer controle over je eigen lichaam waardoor – mocht er iets gebeuren – je weet wat je moet doen. Doordat je je zekerder voelt straal je dit ook uit, je gaat bijvoorbeeld meer rechtop lopen.

3. Je krijgt er energie van

Heb jij na een lange dag op je werk echt geen puf meer om iets te gaan ondernemen? Dan moet je eens naar een boksles gaan. Wedden dat je daarna staat te springen van de energie? Doordat je helemaal tot het uiterste wordt gedreven in een bokstraining daag je je lichaam ook maximaal uit. Hierdoor wordt je bloedsomloop maximaal gestimuleerd en gaat er meer zuurstof naar je hersenen – wat weer zorgt voor meer concentratie. Moet je dus nog heel veel doen en ligt er nog veel werk op je te wachten? Ga dan eerst nog even boksen en/of rammen op een bokszak, daarna ben je een stuk productiever.

4. Je wordt fysiek en mentaal sterker

Als je bokst train je je hele lichaam, waardoor je zult merken dat je sterker wordt. Maar doordat je je zelfverzekerder voelt zul je mentaal ook vooruitgang boeken. Voordeel: je zit fysiek en mentaal lekkerder in je vel.
 

5. Je sociale vaardigheden verbeteren

Vind je het moeilijk om op nieuwe mensen af te stappen? Dan ben je bij een boksschool op het juiste adres. Je hebt in eerste instantie al een gemeenschappelijke interesse, namelijk: boksen. Ook worden er veel oefeningen gezamenlijk gedaan waarbij je wordt ‘gedwongen’ om samen met anderen aan nieuwe vaardigheden en technieken te werken, en dit zorgt ervoor dat je in het dagelijks leven ook eerder op nieuwe mensen af durft te stappen.

Hebben we je kunnen overtuigen dat boksen ook echt wat voor jou is? Goed zo! Meld je dan vooral aan voor een proefles voor Boxing4Women bij
Pro Santé in Assen (Drenthe). Vind je het vervelend om ook met mannen te trainen, kies dan juist voor ons. De trainingen zijn alleen voor vrouwen.

Dus meld je aan, wat je doel ook is!!
  •  afvallen
  •  sterker worden
  •  je zelfvertrouwen een boost geven
  •  gezond lichaam
  •  healthy mind