Bananenbrood

januari 28, 2016 Leefstijl

Bananenbrood Ingrediënten 180 gram boekweitmeel (of amandelmeel) 1,5 tl bakpoeder 1 tl kaneel of speculaaskruiden 2 bananen handje rozijnen handje walnoten 3 grote lepels appelmoes(suikervrij) 3 eieren kokosvet om de vorm in te vetten Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar met een garde. Roer.. lees meer →

Het nieuwe jaar is weer een feit! Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heb ik een aantal lekkere recepten gemaakt. (Gluten-, lactose- en suikervrij) We hebben allemaal heerlijk zitten smullen en nu wil ik graag de recepten delen zodat je kunt zien dat het helemaal niet veel werk is om puur en onbewerkt te bakken/koken. Het is natuurlijk.. lees meer →

Deze frisse no-bake taart was één van de favorieten tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.  Ingrediënten Voor de bodem 200 gram amandelen 250 gram ontpitte dadels eventueel: 2-4 el water om het plakkerig te maken Voor de vulling 400 gram cashewnoten (paar uur geweekt) 200 gram rauwe honing 200 gram gesmolten kokosolie 2 citroen, je gebruikt de rasp.. lees meer →

Deze brownie is vrij van geraffineerde suiker,gluten en zuivel. En super lekker. Vooral voor de chocofreaks onder ons. Ingrediënten: Voor de brownie: 250 gram geweekte dadels, 100 gram amandelmeel, 75 gram cacao, 100 gram geraspte rauwe courgette, 2 eieren, 200 gram kokosolie, snufje zout, 2 tl wijnsteenbakpoeder Waarom courgette? Groente in cake maakt de cake.. lees meer →

Chillbread

januari 28, 2016 Recepten

Dit is een heerlijk brood voor je ontbijt, lunch of tussendoortje. Vooral lekker is het met eigengemaakt notenpasta of biologische jam. Ingrediënten: 3 rijpe bananen 50 gram ontpitte dadels (medjoul) 3 biologische eieren 150 gram glutenvrij meel (haver en/of rijstemeel) 2 TL wijnsteenbakpoeder 2 EL geraspte kokos 2 EL pompoenpitten 1 EL zonnebloempitten grote hand.. lees meer →