Heb jij ook wel eens bananen liggen die je bijna wilt weggooien?

Ze zijn heel rijp en je wilt ze niet meenemen voor de lunch omdat je bang bent dat je hele tas onder de banaan zit?

Ik ga dan weer experimenteren met een recept voor een bananenbrood. En ik moet zeggen dat dit wel erg lekker geworden is. Dus als je zelf niet creatief bent om iets uit te proberen, voel je vrij om met dit recept aan de slag te gaan.

Het lekkerst vind ik dit met een beetje amandelpasta. En als je nog iets om te snoepen wilt, doe er dan nog een beetje aardbeienjam FiordiFrutta overheen. En dan heerlijk smullen. Dit neem ik wel eens als tussendoor, maar meestal voor ontbijt of onderweg als een lunch.

Mocht je het bananenmeel ook eens voor andere recepten willen gebruiken, vervang het meel of bloem in het recept dan niet 1-op-1 door (bak)bananenmeel, daar heb je namelijk veel minder van nodig, zo’n 40% minder.

Voorbereiden: 10 minuten

Oven: 35 minuten

Totaal: 45 minuten

glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 50 gr roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • 85 gram bakbananenmeel
  • 1 tl bakpoeder (doves glutenvrij)
  • 2 tl koekkruiden
  1. Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht 170C).
  2. Doe bakpapier in een cakeblik
  3. Prak de bananen in een schaal.
  4. Kluts de eieren en roer ze door de geprakte bananen totdat ze volledig opgenomen zijn.
  5. Roer het bananenmeel er door heen
  6. Roer de boter of kokosolie, het bakpoeder en de koekkruidenl erdoor.
  7. Doe het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 30-35 min gaar.
  8. Wanneer je een sateprikker in het brood steekt moet deze er schoon (zonder kruimels of beslag) uitkomen, dan is het bananenbrood klaar.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je het uit de vorm stort, anders kan het gemakkelijk scheuren of breken.

Ik zeg smakelijk eten en zo hoef je de bananen ook niet weg te gooien.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *