10 redenen om (toch) te gaan sporten in deze drukke decembermaand!

11

 

1 Omdat het kan!

Althans voor de meesten onder ons geldt dat we fysiek gezien in staat zijn tot sporten, in tegenstelling tot mensen die bijvoorbeeld een lichamelijke beperking hebben waardoor ze wellicht belemmerd worden in het beoefenen van hun favoriete sport….Geniet van de mogelijkheden die je lichaam je biedt en zorg voor je lijf middels voldoende lichaamsbeweging.

 

2 Sport is een moment voor jezelf.

Juist in een drukke maand als december kun je deze momenten voor jezelf extra hard gebruiken!

 

3 Sport werkt stress verlagend en tijdens sporten komen endorfines, ook wel gelukshormonen, vrij.

Om te voorkomen dat je chagrijnig aan het kerstdiner bij je ouders en/of schoonouders zit, ga je dus sporten, gewoon uit voorzorg.

 

4 Je zult achteraf geen spijt hebben.

Niemand heeft achteraf spijt van het WEL uitvoeren van een work-out. Spijt heb je als NIET bent gegaan, herkenbaar?

 

5 Voor het strakke, sterke en fitte lichaam dat je altijd al wilde.

Als je sportieve doelen hebt die je wilt bereiken zul je hier 24/7 achter moeten staan en voor moeten werken, ook in december en zelfs tijdens de feestdagen zul je hier enigszins rekening mee moeten houden.

 

6 Voor de calorieën die je verbrandt en voor de chocolade die je hier met kerst voor kunt eten

……of voor de wijn en champagne die je gaat drinken, of voor het ijs, of het vlees van de gourmette, of de oliebollen met Nieuwjaar…Tja eigenlijk zou je extra moeten gaan sporten in december. Je wordt niet dik van wat je tussen Kerst en Oud & Nieuw eet, maar van wat je tussen Oud & Nieuw en Kerst eet!

 

7 Om anderen te ontmoeten.

Misschien is de decembermaand de maand waarin jij je alleen voelt. Je hebt bijvoorbeeld geen relatie en al je vrienden zijn eten bij familie, of je bent een dierbare verloren die je juist met de feestdagen graag bij je had. Sporten is vaak een gelegenheid om anderen te ontmoeten en samen sporten bindt. Verbreed je horizon en leg nieuwe contacten.

 

8 Om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Sport is goed voor je zelfvertrouwen en kan je dus helpen om je nog zelfverzekerder te laten voelen in je nieuwe jurkje voor NYE. Altijd fijn.

 

9 Omdat het gewoon leuk, lekker, fantastisch, geweldig is

en je sport gewoon niet kunt missen in je agenda, hoe druk die ook is! Dan maar een iets minder uitgebreid kerstdiner klaarmaken….je moet immers prioriteiten stellen.

 

10 Deze mag je zelf invullen

……Ik kan namelijk nog heeeeel veel redenen verzinnen, jij vast ook en aangezien je jezelf het beste kan motiveren met je eigen argumenten zou ik zeggen….be creative!

 

Ik wil jullie allemaal hele fijne feestdagen wensen en alvast een sportief en gezond 2017!