Deze brownie is vrij van geraffineerde suiker,gluten en zuivel. En super lekker. Vooral voor de chocofreaks onder ons.

Ingrediënten:

Voor de brownie: 250 gram geweekte dadels, 100 gram amandelmeel, 75 gram cacao, 100 gram geraspte rauwe courgette, 2 eieren, 200 gram kokosolie, snufje zout, 2 tl wijnsteenbakpoeder

Waarom courgette? Groente in cake maakt de cake sponzig. Je proeft er helemaal niets van hoor!!

Topping: 125 gram dadels, 100 ml amandelroom, 50 gram cacao, 75 gram kokosolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Eerst gaan we de brownie maken: smelt de kokosolie in een pannetje
  • Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender)
  • Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe
  • Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen
  • Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier
  • Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
  • Zet de brownie 30 minuten in de oven
  • Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen

Voor de fudge topping:

  • Hak de dadels in een keukenmachine
  • Smelt de kokosolie in een pannetje
  • Voeg de kokosolie, amandelroom en cacao toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
  • Verdeel de chocolade fudge topping over de brownie
  • Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven

Bron: www.voedzo.nl

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *