Deze brownie is vrij van geraffineerde suiker,gluten en zuivel. En super lekker. Vooral voor de chocofreaks onder ons. Ingrediënten: Voor de brownie: 250 gram geweekte dadels, 100 gram amandelmeel, 75 gram cacao, 100 gram geraspte rauwe courgette, 2 eieren, 200 gram kokosolie, snufje zout, 2 tl wijnsteenbakpoeder Waarom courgette? Groente in cake maakt de cake.. lees meer →

Chillbread

januari 28, 2016 Recepten

Dit is een heerlijk brood voor je ontbijt, lunch of tussendoortje. Vooral lekker is het met eigengemaakt notenpasta of biologische jam. Ingrediënten: 3 rijpe bananen 50 gram ontpitte dadels (medjoul) 3 biologische eieren 150 gram glutenvrij meel (haver en/of rijstemeel) 2 TL wijnsteenbakpoeder 2 EL geraspte kokos 2 EL pompoenpitten 1 EL zonnebloempitten grote hand.. lees meer →

Osawacake

januari 28, 2016 Recepten

Heerlijk recept voor bij de koffie/thee. Maar zeker ook als ontbijt. Het is zoet, vullend, smeuïg en vol met noten en gedroogde vruchten. Ingrediënten: 150 gram rozijnen 200 gram zilvervliesrijst 2 EL kokosolie 9 EL geroosterd sesamzaad 150 gram cashew/pecan/amandelen 125 gram haver-, boekweit- en/of rijstemeel 6 gedroogde abrikozen en/of vijgen in stukjes 180 ML.. lees meer →

Koude Bananentaart (koud of ijskoud) Een lekker zoet, toch verfrissend en zeer vullende taart of dessert, dat uiteraard een stuk gezonder is dan Snickers met. gezonde vetten van pitten en kokosolie, vitaminen en mineralen van bananen en dadels en anti-oxidanten van rauwe cacao en kaneel. Deze taart heeft verschillende lagen, waarvan ik de ingrediënten en.. lees meer →

Bron: Hans  van  Waning is arts (Universiteit Leiden 1976) voor natuur-,  manuele-  en  verslavings geneeskunde. Zijn fascinatie voor het wonder dat voeding en het leven doordrenkt betreft ook het hoe mensen zich gedragen als ze het contact met dit wonder zijn kwijtgeraakt. Het belang van vasten voor de darmen Vasten is voor onze darm te vergelijken.. lees meer →