Voeding op school? Beginnen bij de basis! Na het bekijken van de video van Jamie Oliver over obesitas, diabetes en alle andere westerse ontstekingsziektes, die een groot gevaar vormen voor de toekomst van al onze kinderen, wil ik de uitdaging aangaan met de scholen in Drenthe, Friesland en Groningen om dit onderwerp bespreekbaar te maken… lees meer →

Variatie in je ontbijt, lunch en avondeten is datgene dat ik uitdraag naar de mensen die ik begeleid in de voeding. Variatie in je voeding is risicospreiding. Dat wil zeggen dat je minder snel intolerant wordt tegen een bepaald voedingsmiddel, omdat je niet hele grote hoeveelheden van één en hetzelfde voedingsmiddel eet. Daarom deel ik graag.. lees meer →

Bananenbrood

januari 28, 2016 Uncategorized

Bananenbrood Ingrediënten 180 gram boekweitmeel (of amandelmeel) 1,5 tl bakpoeder 1 tl kaneel of speculaaskruiden 2 bananen handje rozijnen handje walnoten 3 grote lepels appelmoes(suikervrij) 3 eieren kokosvet om de vorm in te vetten Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar met een garde. Roer.. lees meer →

Het nieuwe jaar is weer een feit! Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heb ik een aantal lekkere recepten gemaakt. (Gluten-, lactose- en suikervrij) We hebben allemaal heerlijk zitten smullen en nu wil ik graag de recepten delen zodat je kunt zien dat het helemaal niet veel werk is om puur en onbewerkt te bakken/koken. Het is natuurlijk.. lees meer →

Deze frisse no-bake taart was één van de favorieten tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.  Ingrediënten Voor de bodem 200 gram amandelen 250 gram ontpitte dadels eventueel: 2-4 el water om het plakkerig te maken Voor de vulling 400 gram cashewnoten (paar uur geweekt) 200 gram rauwe honing 200 gram gesmolten kokosolie 2 citroen, je gebruikt de rasp.. lees meer →